Prezentácia lyrizovanej prózy MARIÁNA ŠIDLÍKA

11.12.2019 07:17

V pondelok 25. novembra 2019 bola jedným z prvých podujatí v obnovenom priestore bratislavského kníhkupectva Panta Rhei na Poštovej ulici prezentácia novely
Trblietanie v modrej tráve. Jej autor MARIÁN ŠIDLÍK, člen Spolku slovenských spisovateľov, dlhoročný rozhlasový hlásateľ, básnik a prekladateľ, v rokoch 1991 – 1996 pôsobil v Prahe vo vysielacej stanici Československo, neskôr v Rádiu Slobodná Európa. Po návrate na Slovensko bol aj programovým redaktorom Rádia Devín. A tak autora a jeho najnovšiu publikáciu prišlo priazňou podporiť viacero rozhlasových osobností. Atmosféru umelecky dotvárala mediálne známa dvojica Mária Babinská a Vlado Seman, ktorí reprodukovali niekoľko pasáží z aktuálnej prózy.

Uvedenie novely Mariána Šidlíka. Zľava: Mária Babinská,
autor a Dado Nagy. Foto: autorka

K hlasom známym z éteru sa pričlenil i moderátor Dado Nagy. Okrem zaujímavého rozhovoru, v autorskom podaní očakávane odznelo aj niekoľko ukážok z básnických zbierok M. Šidlíka.

Medzi prítomných čitateľov a rozhlasových kolegov a zároveň na knižný trh vyprevadila Trblietanie v modrej tráve Mária Babinská. Stačilo privrieť oči a započúvať sa do ľahučkého šuchotu živých orchideí na prebale knihy z košického vydavateľstva PECTUS.

ZLATA MATLÁKOVÁ