LITERÁRNY TÝŽDENNÍK V OHROZENÍ – Záleží vám na Literárnom týždenníku? PODPORTE HO V ANKETE!

24.03.2016 11:34

Spolok slovenských spisovateľov ako vydavateľ Literárneho týždenníka požiadal Fond na podporu umenia o dotáciu na vydávanie časopisu vo výške minuloročného limitu (viac sa ani nemohlo!) a príslušná komisia Fondu nám priznala menej ako polovičnú dotáciu v porovnaní s romi 2014 a 2015, čo sotva postačí na prvý polrok 2016.

Literárny týždenník je platformou slovenských spisovateľov a intelektuálov, ktorí predstavujú nielen vyše 470 členov Spolku slovenských spisovateľov, ale aj mnohých umelcov, vedcov a vzdelancov z celého Slovenska, ktorí nie sú členmi SSS. Je nedôstojné, ba až poburujúce, že po vyše 23 rokoch existencie samostatnej Slovenskej republiky toto médium – ktoré sa nezameniteľne pričinilo o iniciovanie národnoemancipačných procesov už pred novembrom 1989 a podporu procesov, hnutí a strán, čo sa zasadili o prijatie Deklarácie SNR o zvrchovanosti Slovenska v roku 1992 a o vznik SR v roku 1993 – je v ohrození. Preto sa sa obraciame na čitateľov a celú kultúrnu verejnosť so žiadosťou o morálnu podporu – formou ankety.

Záleží vám na Literárnom týždenníku? Odpoveď na anketovú otázku nám napíšte na e-mail literarny.tyzdennik@gmail.com alebo vyplňte a odošlite elektronický anketový formulár. Ďakujeme.