Dušan Jarjabek víta, že spor o Dom slovenských spisovateľov rieši súd

02.10.2015 08:17

TASR, 1. 10. 2015

Dušan Jariabek privítal, že spoluvlastník budovy musí zastaviť práce na jeho sprevádzkovaní.

Predseda parlamentného kultúrneho výboru Dušan Jarjabek je rád, že z budovy Domu slovenských spisovateľov musí zmiznúť reklamný banner na nočný klub a že spoluvlastník budovy musí zastaviť práce na jeho sprevádzkovaní. Podľa Jarjabka o tom rozhodol súd.

"Som rád, že rozhodnutím súdu musí z budovy Domu slovenských spisovateľov zmiznúť poburujúci reklamný banner na nočný klub a že spoluvlastník budovy musí zastaviť práce na jeho sprevádzkovaní v priestoroch spojených s mnohými velikánmi našej prózy, poézie a drámy," uviedol Jarjabek.

Je mu ľúto, že "bezohľadnosť a egoizmus niektorých volených predstaviteľov slovenských spisovateľských organizácií, ktorá viedla k neschopnosti spoločne brániť v zložitých dobách spoločenskej transformácie oprávnené záujmy literatúry, spôsobila stav, že ich spory musí riešiť súd".

Jarjabek privítal, že spor o budovu slovenských spisovateľov začali riešiť kompetentné súdne orgány. "Zložitú spleť vlastníckych sporov môže vyriešiť iba objektívna analýza príčin jednotlivých krokov všetkých účastníkov v minulosti a ich dnešných následkov," uviedol.

Zdroj: D. Jarjabek víta, že spor o Dom slovenských spisovateľov rieši súd. In. TASR. Uverejnené: 1. 10. 2015, 13:57. Dostupné z internetu: <TU>.