AKTUALIZOVANÉ VYHLÁSENIE SSS k atentátu na pána premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica

16.05.2024 19:39

Podľa zatiaľ oficiálne nepotvrdených správ je atentátnikom na pána premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica istý Juraj Cintula. Od roku 2015 ho registrujeme ako člena Spolku slovenských spisovateľov. Vedenie SSS s rezolútnym a absolútnym odmietnutím zaregistrovalo túto správu a členstvo uvedenej osoby bude v SSS okamžite zrušené. Zároveň vyjadrujeme rozhorčenie nad takýmto brutálnym činom, ktorý nemá v dejinách Slovenska obdoby!

Sme si vedomí a ostro odsudzujeme, že podľa aktualizovaných informácii útočník konal z politických dôvodov. V tomto kontexte sú spolupáchateľom a vinníkom všetky liberálne média, ktoré občanov nepriamo navádzajú na takéto skratové konanie. 

Preto ich vyzývame, aby okamžite prestali na Slovensku šíriť nenávisť a podnecovať akékoľvek podobné útoky! Sme kultúrny národ. Sme národ, ktorý ctí tradície, demokraciu a právny poriadok.

Pánovi premiérovi želáme čím skoršie uzdravenie, aby opäť mohol plnohodnotne vykonávať svoju funkciu v prospech celého Slovenska. Modlíme sa za jeho život a zdravie.

Spolok slovenských spisovateľov